Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, elogiat într-un volum publicat la Editura Cuvântul Vieții

Volumul intitulat „Sfântul Grigorie, mitropolitul Țării Românești, păstor luminat și dascăl al rugăciunii” a fost publicat recent de Editura Cuvântul Vieții.

„Sfântul Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești (1765 – 1834) este unul dintre cei mai de seamă ucenici ai Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, care a continuat lucrarea starețului său din Moldova în Țara Românească, alături de un alt ucenic al acestuia, Sfântul Gheorghe de la Cernica și Căldărușani, lucrare desăvârșită în Țara Românească, mai târziu, prin neobosita activitate a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”, a scris Patriarhul Daniel în primul capitol al volumului.

Cartea este structurată pe 17 capitole și cuprinde Tomosul Sinodal prin care Sinodul Bisericii Ortodoxe Române proclama canonizarea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, mitropolitul Țării Românești.

Volumul, coordonat de Arhimandriții Nectarie Șofelea și Policarp Chițulescu, însumează lucrări realizate de 16 autori.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente