Sfântul Haralambie sărbătorit la Tulcea

În ziua de prăznuire a Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie, marţi, 10 februarie 2015, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească de hram în biserica parohială din Greci I, Protopopiatul Niculiţel, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Răspunsurile liturgice fiind date de întreaga obşte a credincioşilor prezentă la Sfânta Liturghie, alături de care s-a aflat şi dl. Sorin Vals, primarul localităţii.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a vorbit despre viaţa şi pătimirea Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie, precum şi de evlavia deosebită de care se bucura el în Biserica Ortodoxă Română.

La sfârşitul Sfintei Liturghii credincioşii au avut posibilitatea să se închine unui fragment din moaştele Sfântului Haralambie, păstrat de peste 200 de ani în biserica grecească Buna Vestire din Tulcea.

La final, a fost oficiată şi o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii şi preoţii slujitori ai acestui sfânt locaş construit în secolul al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente