Sfânta Liturghie oficiată în una dintre cele mai mari tabere de cercetaşi din lume

Peste 400 de cercetaşi ortodocşi din 20 de ţări au participat duminică la Sfânta Liturghie oficiată în cadrul celei de a 24-a Adunări a cercetaşilor din întreaga lume care are loc în perioada 22 iulie – 2 august în statul american Virginia de Vest.

Planificarea şi organizarea acestei slujbe a aparţinut DESMOS care reprezintă gruparea mondială a ţărilor cercetaşilor creştini ortodocşi, printre care se numără Grecia, Cipru, Bulgaria, România, Serbia, Macedonia, Iordania, Liban, Palestina, Israel, Republica Moldova, etc. Ea face parte din Organizaţia Mondială a Mişcării Scout (WOSM).

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către Arhiepiscopul David de Sitaka şi Alaska (Orthodox Church of America) şi oficiată în şapte limbi ale lumii.

La adunarea internaţională de tip „jambore” participă peste 42.000 de cercetaşi de pe tot mapamondul, dintre care 1.000 sunt creştini ortodocşi.

Cu prilejul acestei întâlniri internaţionale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a transmis un mesaj în care a lăudat organizarea unui asemenea eveniment care contribuie la educaţia şi formarea tinerilor.

„Lăudăm și binecuvântăm toate inițiativele și acțiunile care contribuie la educația evlavioasă a tinerilor la îmbogățirea minții și inimilor lor cu idealuri înalte, dezvoltarea unui spirit de oferire și solidaritate, de respect pentru tradițiile ancestrale și responsabilitatea socială”.

Patriarhul Ecumenic şi-a exprimat speranţa că această mare adunare de tineri din toate zonele lumii va promova „înțelegerea și cooperarea reciprocă”, va insufla în participanți „spiritul de unitate” al neamului omenesc și „respectul absolut” al demnității și sacralității tuturor membrilor săi care au fost creaţi după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Totodată, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a apreciat că întâlnirea aceasta le va arăta participanţilor „importanța credinței în Hristos pentru viața umană și pentru destinația supramundană a omului și a întregii creații”.

Foto credit: Facebook / Desmos – International Link of Orthodox Christian Scouts

Comentarii Facebook


Știri recente