Sfântă Liturghie arhierească în Parohia Pleşcuţa

În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Pleşcuţa, Protopopiatul Sebiş. Aici, chiriarhul locului a fost întâmpinat de părintele Alexandru Botea, protopopul Sebişului şi de părintele paroh Simion Păiuşan.

„La momentul rânduit, Înaltpreasfinţia sa, a rostit un părintesc cuvânt de învăţătură, sub titlul ,,Trâmbiţa cerească”, prezentând modul desfăşurării celei de-a doua veniri a Mântuitorului ca o cercetare dreaptă a conştiinţei fiecăruia de către Domnul însuşi, adică a faptelor bune sau rele, faţă de care nepăsarea unora duce la o misiune a celor dintâi, tocmai atunci când sunt necesare pentru salvarea vieţii trupeşti şi sufleteşti a aproapelui. De asemenea, Ierarhul a stăruit îndeosebi asupra milei şi a milosteniei după exemplul milostivirii dumnezeieşti, fiind şi la îndemâna creştinului şi înlesnind dobândirea stării de-a dreapta tronului măririi lui Dumnezeu prin tot binele împlinit. Faptele îndurării trupeşti şi sufleteşti într-o coordonare firească sunt astăzi valorificate prin însăşi grija generală pentru asistenţa socială şi medicală, în vederea mai binelui lumii; amintind aici şi de campania donării de sânge în plină desfăşurare în cuprinsul Patriarhiei Române şi care a avut loc recent şi în Eparhia arădeană”, după cum ne-a transmis Protos. Iustin Popovici.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit slujba de sfinţire a unui clopot, donat bisericii parohiale prin evlavia unor credincioşi localnici. Clopotul prin glasul său parcă însufleţit, cheamă la rugăciune, la credinţa însoţită de fapte bune pentru întreaga obşte. El aminteşte glasul cerului, de judecată asupra înfăptuirilor de pe pământ pentru veşnicie, a mai amintit chiriarhul.

Biserica din Parohia Pleşcuţa a fost construită din lemn, în anul 1926. Parohia cuprinde un număr de aproximativ 150 de credincioşi.

Comentarii Facebook


Știri recente