Seri duhovnicești în Parohia Ciuta

În prima săptămână a Triodului la Parohia Ciuta, Protopopiatul Caransebeș, s-au desfășurat seri duhovnicești fiind invitați preoți care au dezbătut câte o temă, specifică perioadei premergătoare Postului Mare. Printre preoții invitați au fost părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, care a susținut cateheza cu tema „Importanța Sfintei Taine a Spovedaniei”, părintele Petru Itineanțu de la Parohia Obreja, părintele Adrian Socaci de la Parohia Bucova și părintele Petru Ciric de la Parohia Turnu Ruieni.

În ultima seară de convorbiri duhovnicești a fost prezent în mijlocul credincioșilor de la Ciuta, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, după cum aflăm de la Darius Herea. Părintele vicar a săvârșit slujba Vecerniei după care a pus în atenția credincioșilor pilda „Fiului risipitor”, explicând necesitatea dobândirii Duhului Sfânt petrecând o viață duhovnicească într-o continuă ascensiune.

„Am încercat să cuprind în primul rând importanța vieții duhovnicești, dar și scopul acestei vieți, adică dobândirea Duhului Sfânt. Am considerat că este bine să îndemn credincioșii spre viața duhovnicească, care este în primul rând respectarea poruncilor lui Dumnezeu și apoi îmbrăcarea sufletului în sfintele virtuți. De asemenea am evidențiat că această viață nu are ca și scop doar dobândirea lucrurilor materiale, lucruri care sunt vremelnice, ci viața duhovnicească presupune o înălțare continuă spre Dumnezeu, o sporire în urcușul nostru duhovnicesc și în același timp să ne oprească din depărtarea de Dumnezeu, care datorită lucrurilor pământești adeseori se întâmplă, mai ales în viața tinerilor”, a subliniat părintele vicar Constantin Timiș.

La final copiii din Parohia Ciuta, coordonați de părintele paroh Mihai Marcian Costina, au recitat poezii și rugăciuni, arătându-se activi în misiunea bisericii. Serile duhovnicești în perioada premergătoare Postului Sfintelor Paști au avut un caracter pozitiv și constructiv în vederea parcurgerii cu folos a drumului care duce spre Înviere.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…