Seminarul Teologic din Capitală și-a sărbătorit hramul. Profesorii și elevii au adus cinstire Sf. Grigorie Teologul

Credincioșii ortodocși l-au sărbătorit miercuri, 25 ianuarie 2017, pe Sfântul Grigorie Teologul, Arhiepiscopul Constantinopolului. Sfântul este și ocrotitorul spiritual al Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București. Aici, Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi condus de delegatul Patriarhului României la acest eveniment, Pr. Conf. David Pestroiu, Consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul său, Pr. David Pestroiu a subliniat că ierarhul sărbătorit astăzi a reușit să cuprindă în opera sa cele mai adânci dintre tainele creștinătății și mai cu seamă adâncimile de nepătruns ale tainei Preasfintei Treimi, pe Care a apărat-O ca nimeni altul în fața atacurilor eresurilor de tot felul la Sinodul al doilea Ecumenic. Sfântul este cu adevărat un desăvârșit maestru al teologiei pentru că a reușit să exprime teologia în formule limpezi și clare.

La Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica Mănăstirii Radu Vodă, au participat profesorii și elevii Seminarului Teologic, dar și zeci de credincioși bucureșteni.

***

Sfântul Grigorie Teologul s-a născut în jurul anului 328 în Capadocia, provincie situată în Turcia de astăzi. A fost hirotonit episcop de Sfântul Vasile cel Mare pentru cetatea Sasima, iar mai târziu a devenit Arhiepiscop al Constantinopolului.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente