Seminarul Bucureștean la Olimpiada Corală Mondială

Corala „Cantate Domino” a Seminarului Teologic din București a câștigat două medalii de argint la Olimpiada Corală Mondială desfășurată zilele acestea în Cincinnati, SUA.

Performanța din America se adaugă palmaresului internațional și național al coralei seminariștilor bucureșteni.

„Zilele acestea Corul Cantate Domino, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, participă la jocurile olimpice corale ce se desfășoară la Cincinnati, statul Ohio, SUA, în perioada 4-14 iulie. La acest concurs au participat aproximativ 370 de coruri pe diferite secțiuni, corul nostru participând la două secțiuni și anume, la secțiunea de Cor bărbătesc tânăr și de Muzică sacră. La amândouă au obținut medalia de argint, având o prestație apreciată atât de juriul cât și de cei care au participat în calitate de spectatori la acest concurs”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Mihai Aurel, directorul Seminarului Teologic Ortodox din București.

În această perioadă, corala bucureșteană mai desfășoară și activități pastoral-misionare.

„În cadrul acestui context, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi și cu sprijinul părintelui secretar Daniel Ene al acestei Sfinte Arhiepiscopii, corul nostru participă la o activitate misionară prin aceea că vor fi organizate concerte de muzică bisericească bizantină, de muzică sacră și participări la diferite slujbe în parohiile și comunitățile românești din această parte a lumii”, a mai spus Pr. Prof. Dr. Mihai Aurel.

Formația corală a seminarului bucureștean își desfășoară activitatea sub îndrumarea părintelui profesor Răzvan-Constantin Ștefan.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente