Seminar pe tema pelerinajelor la Locurile Sfinte

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de Turism „Basilica Travel”, din cadrul Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române, împreună cu Ministerul Turismului din Israel au organizat joi, 7 octombrie, la sediul Agenției „Basilica Travel” din Capitală, cel de-al doilea seminar cu tema „Israel – Pelerinaj la Locurile Sfinte”, informează „Ziarul Lumina”.

Preoți însoțitori ai grupurilor de pelerini la Locurile Sfinte din mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române, colaboratori, reprezentanți ai unor firme de turism din țară și din Israel, precum și ai agențiilor aviatice ‘Tarom’ și ‘El Al’ s-au întâlnit joi, 7 octombrie, la sediul Agenției de Turism ‘Basilica Travel’ din București, în cadrul unui seminar la care s-a discutat despre pelerinajele în Țara Sfântă.

Manifestarea a fost un binevenit prilej de cunoaștere nemijlocită a partenerilor cu care cele două structuri de turism ale Patriarhiei colaborează în folosul pelerinilor români care vor să ajungă la ‘locurile unde s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și prin oameni’, cum sugestiv definea pelerinajul Prefericitul Părinte Patriarh Daniel.

Românii investesc mult în latura spirituală

Despre oportunitățile pe care statul Israel le oferă pelerinilor noștri a vorbit domnul Zehuda Shen, directorul Departamentului Europa Centrală și de Sud, din cadrul Ministerului Turismului din această țară. Domnia Sa și-a manifestat bucuria pentru modul în care colaborează cu agențiile de turism din țara noastră și a menționat faptul că din cei peste 40.000 de români care au vizitat anul acesta Israelul, 90% sunt pelerini. ‘Pelerinajul în Țara Sfântă este în primul rând o experiență pentru suflet, iar dumneavoastră, românii, investiți mult în latura spirituală’, remarca acesta.

Au urmat discuții, au fost exprimate opinii și impresii referitoare la pelerinaje ca ‘acte spirituale’, iar firmele de turism din Israel și-au prezentat ofertele pentru această perioadă mai puțin fastă prin care trec românii. Reținem, spre exemplu, gratuitatea unui pelerinaj în Țara Sfântă pentru studenții teologi cu rezultate deosebite la învățătură, anunțată de doamna Elena Licher, directoarea firmei ELAND TOURS, din Israel, firmă care colaborează cu Patriarhia Română de mai bine de un deceniu. Remarcăm, de asemenea, disponibilitatea firmei ASIA pentru orice formă de colaborare cu structurile de turism ale Patriarhiei, precum și oportunitățile de transport aerian oferite de agențiile aviatice.

Din ce în ce mai multe pelerinaje

Deși trăim o perioadă de criză, credincioșii din țara noastră se îndreaptă din ce în ce mai mulți spre locurile sfinte.

‘Referindu-mă la pelerinajele externe organizate de noi, pot spune că, în anul 2009, am înregistrat o creștere cu 25 de procente față de 2008, iar ca număr de pelerini avem o creștere de 10% în aceeași perioadă. Anul acesta, cifrele, până în luna septembrie, ne artă o creștere de 10% față de anul trecut, atât în ceea ce privește pelerinajele, cât și numărul pelerinilor’, ne-a declarat pr. Cătălin Niculescu, directorul Centrului de pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ al Patriarhiei Române.

Organizatorii au oferit participanților cartea ‘Călătorind cu Dumnezeu – înțelesul și folosul pelerinajului’, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și pliante cu ofertele lor de pelerinaje.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…