Seminar de formare continuă la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus. Participanții la dezbatere au discutat despre Pastoraţia copiilor şi tinerilor

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a găzduit în perioada 3-5 iulie 2017 un nou seminar de formare continuă pentru preoţii din Arhiepiscopia Sibiului. Tema acestei întâlniri a fost Pastoraţia copiilor şi tinerilor, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Seminarul a fost organizat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Formare Continuă şi Misiune. La eveniment au fost prezenţi 16 preoţi de la parohiile din judeţele Sibiu şi Braşov. Acesția au avut posibilitatea să asculte prezentările invitaţilor şi să discute tema întâlnirii.

Au susținut prelegeri: părintele Ilarion Mâță, președinte al Asociației Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, medicul psihiatru Andrei Pătrîncă din Sibiu şi protopopul de Făgăraş I, Marius Corlean, împreună cu soția sa, Natalia Corlean, implicați în numeroase proiecte pentru copii și tineri.

Discuţiile de la seminarul de formare continuă s-au axat pe conţinuturi tematice precum: diagnoza tinereţii contemporane, provocarea Ortodoxiei la adresa tinerilor, mesajul Evangheliei spus tinerilor, soluţii și proiecte pastorale în lucrul cu tinerii.

Un alt subiect l-a constituit importanța voluntariatului în misiunea socială a Bisericii, rolul echipei pluridisciplinare în pastorația copiilor și tinerilor. În cadrul dezbaterii s-au prezentat aspecte legate de organizarea unui centru de zi pentru copii cu risc de abandon școlar și excluziune socială în parohie. Totodată, părintele Ilarion Mâță a prezentat câteva modele de organizare a unei școli de vară la nivelul parohiei.

La rândul său, medicul psihiatru Andrei Pătrîncă a abordat câteva subiecte din sfera psihologiei, precum: importanța imaginii sănătoase de sine și a construirii acesteia, în dezvoltarea copiilor, și fenomenul depresiei la copii și tineri.

Următorul seminar de formare continuă pentru preoții din Arhiepiscopia Sibiului va avea loc în perioada 17-19 iulie 2017 la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Tema viitoarei întâlniri se va intitula:  Proiectele de economie socială în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente