Ședința preoților din Protopopiatul Huși

Preoții din Protopopiatul Huși s-au reunit ieri, cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, în ședința lunară. După cum ne-a relatat pr. Marius-Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huși, referatul cu tema „Ierurgiile – mijloace sfințitoare. Practici greșite” a fost susținut de pr. Petru-Gimi Oprea, de la parohia Hurdugi, informează „Ziarul Lumina”.

„Se numesc ierurgii acele slujbe sfinte care decurg, se înrudesc și completează cele șapte Sfinte Taine, prin care se sfințește și se binecuvântează viața, precum și trebuințele trupești și sufletești ale oamenilor. Prin ierurgii, puterea și acțiunea curățitoare și sfințitoare a Bisericii se revarsă nu numai asupra ființei omului, ci și asupra întregii lumi create, scoțând-o de sub puterea blestemului și sfințind-o. Prin Biserică, sau mai bine zis prin puterea sfințitoare dată slujitorilor săi, se împărtășește și firii neînsuflețite harul Sfântului Duh, în măsura în care le este de trebuință. Natura neînsuflețită, care ajunsese în dezarmonie cu omul, redevine astfel un mediu prielnic pentru traiul omului, un auxiliar pentru existența și mântuirea lui”, a rezumat pr. protopop Marius-Cătălin Antohi.

În partea a doua a întâlnirii au fost prelucrate adresele primite din partea Centrului eparhial Huși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…