Ședința preoților din Protopopiatul Cluj II

Preoții din Protopopiatul Cluj II s-au întrunit astăzi, 28 iunie, în ședința de primăvară, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, informează radiorenasterea.ro.

Conferința a debutat la ora 10:00, cu o slujbă de Te-Deum, oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. După acest moment, în Aula „Nicolae Colan” a Facultății de Teologie Ortodoxă din oraș, clericii din Protopopiat, alături de părintele protopop Gheorghe Braica, au dezbătut tema „2011 – Anul Omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”. Referatele pentru această conferință au fost întocmite de preoții Marian Bogdan de la Parohia „Sf. Ap. și Ev. Ioan” și Ovidiu Man de la capela Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din municipiu.

„Este rânduiala Bisericii noastre ca de două ori pe an să ne întâlnim și să medităm la un subiect actual. Toți suntem chemați de Domnul Hristos să aprindem acel foc duhovnicesc, despre care se vorbește în Sfânta Evanghelie după Luca, pentru că lumea, din punct de vedere spiritual și material este în derută. Și, în această situație, atunci când a sugerat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel subiectul conferinței preoțești de primăvară și l-a supus aprobării Sfântului Sinod, l-a legat de situația familiei creștine astăzi, cea mai importantă și mai străveche instituție pe care a întemeiat-o Dumnezeu și care suferă cel mai mult”, a precizat la începutul ședinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, conferințele preoțești de primăvară au debutat în 24 mai, în Protopopiatul Turda și se vor încheia pe 5 iulie, când se vor reuni preoții din Protopopiatul Beclean.

Comentarii Facebook


Știri recente