Şedinţă preoţească la Protopopiatul Dej

Preoții din Protopopiatul Dej au participat luni, 16 februarie 2015, la ședința lunară de lucru, ce a avut loc la sediul noului protopopiat, situat pe str. Gutinului. Aceasta a început la ora 10:00 și a fost prezidată de Protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

După o scurtă rugăciune rostită pentru odihna sufletului fostului protopop al Dejului, pr. Teofil Herineanu, trecut recent la cele veșnice, a început ședința propriu-zisă. Părintele protopop le-a adus la cunoștința preoților prezenți aspecte din circulara eparhială cu privire la ora de religie în școli, fiind îndemnați să încheie parteneriate educaționale cu școlile din proximitatea lor, în vederea promovării acestei discipline. De asemenea clericii au fost sfătuiți să intensifice programul liturgic în Postul Mare, să susțină cateheze în fiecare duminică seara și să îi împărtășească pe copii la fiecare Sfântă Liturghie, a transmis corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Dej, Pr. Dan Toșa.

Următoarea ședință va avea loc pe 12 martie, când preoții de pe raza Protopopiatului Dej se vor întâlni cu profesorii de religie, care predau la școlile din zonă.

Foto Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente