Şedinţă de constituire la Sibiu a filialei judeţene APOR

Aula „Mitropolit Ioan Meţianu“ a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu a găzduit marţi, 3 martie, şedinţa de constituire a fialialei judeţene a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“ (APOR). La şedinţă a participat şi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul şedinţei de constituire a filialei pe judeţul Sibiu a APOR au fost aleşi preşedintele, vice-preşedinţii, secretarul şi ceilalţi membri din conducerea organizaţiei. Aula facultăţii sibiene a fost arhiplină la şedinţa de constituire, părinţii din Sibiu arătând interes maxim faţă de această asociaţie prin care exprimă şi apără dreptul copiilor de a beneficia în şcoli de ora de religie. Au fost prezenţi în sală şi protopopi, preoţi din judeţ, profesori de religie, precum şi grupul de iniţiativă de la Arhiepiscopia Sibiului care a iniţiat în urmă cu mai bine de două săptămâni procedurile pentru înfiinţarea APOR Sibiu.

În debutul şedinţei, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe părinţii care îşi exprimă adeziunea la APOR Sibiu şi care se vor implica de acum înainte în mod direct în activităţile acesteia. Ierarhul a subliniat necesitatea înfiinţării filialelor judeţene a APOR şi i-a îndemnat pe preoţi să se implice şi mai mult în activităţile unităţilor de învăţământ de pe raza parohiilor.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca, pentru a întâmpina următoarele atacuri la ora de religie şi pentru a ne pregăti şi ieşi în întâmpinarea eventualelor probleme, să se înfiinţeze Asociaţia «Părinţi pentru Ora de Religie». Asociaţia noastră este una largă, cu reprezentanţi în toate şcolile, în toate comunităţile, în toate oraşele şi satele. Începem o lucrarea centralizată, dar cu filiale judeţene şi de aceea astăzi constituim filiala pe judeţul Sibiu“, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

„Suntem cu Dumnezeu la fiecare din paşii noştri“

Inspectorul de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, a prezentat apoi, propunerile pentru conducerea filialei judeţene, care au fost votate de cei prezenţi, astfel încât organizaţia să funcţioneze după statutul acesteia.

Filiala judeţeană de la Sibiu va fi condusă de preşedintele Tiberiu Costăchescu, cadru didactic la Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“. Prof. univ. dr. Lucian Cioca, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula şi avocatul Gheorghe Dobrin sunt cei trei vice-preşedinţi. Medicul Mariana Sandu a fost aleasă secretarul filialei, iar membri în consiliul director au fost aleşi avocatul Alexandru-Petru Petrişor, prof. Marius Boromiz, directorul Liceului „Ioan Lupaş„ din Sălişte, judeţul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al filialei de la Sibiu este preşedintele Tiberiu Costăchescu, un om cu o bogată experienţă la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu şi care îşi va folosi expertiza atât la conducerea organizaţiei cât şi la relaţiile acesteia cu presa.

„Pentru că suntem creştini şi suntem români, Îl avem pe Dumnezeu cu noi şi în noi, la fiecare din moment al devenirii noastre, în tot ceea ce facem, lângă copiii noştri, lângă familia noastră, în societatea în care trăim. Este de neacceptat să discutăm dacă se face sau nu se face o anumită materie. Unii au aptitudini pentru desen, unii pentru fizică, s-ar putea ca alţii să cânte foarte bine, iar ceilalţi să iubească poezia. Este meritul lor, toate sunt bineplăcute lui Dumnezeu şi de folos oamenilor. Dar nu este de acceptat nici un dialog despre o posibilă oră de religie şi nici măcar o cerere în acest sens, oricât de mult ne-o pot cere. Suntem cu Dumnezeu la fiecare din paşii noştri, pentru că aşa ne-am născut, pentru că aşa vom fi eterni, pentru că suntem români, pentru că aşa au învăţat să ne respecte şi cei din jurul nostru, pentru că aşa ne regăsesc în spaţiul românesc cei care descoperă şi biserici şi mănăstiri şi credinţa şi tradiţiile şi sărbătorile noastre“, a spus preşedintele Tiberiu Costăchescu.

Comentarii Facebook


Știri recente