Sedinţă cu protopopii la Centrul Eparhial din Sibiu

La centrul eparhial de la Sibiu a avut loc astăzi, 13 februarie, o şedinţă a Permanenţei Consiliului Eparhial la care au participat şi cei 11 protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Şedinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfinţitul Andrei, Episcopul ales al Covasnei şi Harghitei.

Şedinţa de la Sibiu a fost convocată pe de-o parte pentru a discuta punerea în aplicare a ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar pe de altă parte a fost un prilej pentru ca IPS Mitropolit Laurenţiu, consilierii, protopopii şi colaboratorii centrului eparhial să-i mulţumească PS Episcop Andrei pentru cei şapte ani de slujire ca episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi să-şi ia rămas-bun de la cel care va fi începând de duminică, 15 februarie, episcopul românilor ortodocşi din Covasna şi Harghita.

În debutul şedinţei, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a transmis consilierilor eparhiali şi celor 11 protopopi cele două hotărâri ale Sfântului Sinod din şedinţa din 4-6 februarie 2015, care vizează fiecare parohie din Patriarhia Română.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-a mai aflat problema realizării monografiilor parohiilor din eparhie, care vor fi cuprinse într-un volum editat la Patriarhia Română. Nu în ultimul rând, IPS Mitropolit Laurenţiu a adresat rugămintea protopopilor de a intensifica activitatea cercurilor pastorale, în contextul Anului omagial al misiunii şi parohiei azi.

Pe lângă problemele administrative din cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului,la şedinţă a avut loc şi un moment festiv, la care s-au adus mulţumiri, recunoştinţă şi încurajări în noua chemare misionară pentru PS Episcop Andrei. Părintele Mitropolit şi-a exprimat gratitudinea faţă de noul ierarh al românilor din Covasna şi Harghita şi l-a asigurat de tot sprijinul în activitatea pastorală dificilă din această eparhie unde românii sunt minoritari.

Pentru frumoasa colaborare şi ajutorul primit constant, PS Episcop Andrei le-a mulţumit consilierilor eparhiali şi protopopilor din Arhiepiscopia Sibiului şi nu în ultimul rând, ierarhul şi-a arătat recunoştinţa faţă de IPS Mitropolit Laurenţiu, de la care a învăţat foarte multe lucruri pe plan pastoral-misionar şi administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente