Ședința Consiliului Eparhial Sibiu

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus a găzduit sâmbătă, 9 octombrie, o nouă ședință a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, în care s-au discutat ultimele realizări administrative și pastoral-misionare din protopopiatele arhiepiscopiei, s-au validat mandatele protopopilor și s-au oferit acte de cinstire, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Ședința a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată în paraclisul mănăstirii de către Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și a membrilor Consiliului Eparhial. Lucrările au avut loc, apoi, în sala de ședințe a mănăstirii brașovene și au fost prezidate de Înalt Preasfințitul Laurențiu, alături de Preasfințitul Andrei Făgărășanul. Au participat majoritatea membrilor Consiliului Eparhial, clerici și mireni. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe probleme de ordin administrativ. ‘Această ședință, pe lângă sarcina de a aproba toate hotărârile și lucrările Permanenței Consiliului Eparhial din perioada dintre cele două ședințe, a avut și o misiune specială, de a asculta rapoartele protopopilor din cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului, privind activitatea din cei patru ani. De asemenea, s-au supus aprobării Consiliului Eparhial toate aceste lucrări și s-a cerut validarea sau înlocuirea acestor protopopi’, a spus Înalt Preasfințitul Mitropolit Laurențiu. În urma discuțiilor avute, au fost validate toate mandatele celor zece protopopi și s-a luat hotărârea ca, după pensionarea protopopului de Brașov, părintele Zenovie Moșoiu, să se propună și să se aleagă un nou protopop.

Misiunea protopopilor

Înaltpreasfințitul Laurențiu a transmis în cadrul ședinței un mesaj de încurajare tuturor protopopilor, în lucrările lor, în instituțiile pe care le conduc, dar și la parohiile pe care le păstoresc. Părintele Mitropolit i-a îndemnat să nu neglijeze nici una dintre aceste două misiuni sfinte. ‘Le-am spus părinților protopopi că datoria dânșilor este de a sluji Bisericii. Fiecare, pe lângă misiunea de protopop, are și datoria de a sluji la Sfântul Altar, la diferite parohii. Unii chiar au biserici în construcție și toate aceste activități, toate aceste solicitări din partea Bisericii îngreunează îndeplinirea misiunii de protopop’, a mai spus Înalt Preasfințitul Laurențiu.

La ședința de la Sâmbăta de Sus, cei zece protopopi au primit din partea Mitropolitului Ardealului câte un act de cinstire, în semn de apreciere pentru realizările avute.

‘Mulțumim lui Dumnezeu pentru realizările din anul trecut și mai ales din cei patru ani de activitate în protopopiatele noastre. Am fost, în general, mulțumit de activitatea lor și de aceea le-am acordat un act de cinstire, o diplomă care să certifice lucrarea permanentă, stăruitoare și mai ales valoroasă a fiecărui protopop’, a explicat Înaltpreasfințitul Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…