Şedinţa anuală a membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc din Tulcea

La sediul Centrului eparhial Tulcea a avut loc astăzi 19 februarie 2015 şedinţa anuală a membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului şi Salariaţilor Bisericeşti (CARC) din Episcopia Tulcii.

Şedinţa a fost prezidată de către Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii care a binecuvântat lucrările şedinţei şi a îndemnat să se aibă în vedere pe cei aflaţi în dificultăţi financiare dând un nou impuls celor rânduiţi să slujească lui Dumnezeu şi aproapelui.

Această întâlnire a fost un bun prilej pentru discutarea diverselor aspecte ce ţin de buna funcţionare a acestui organism de binefacere şi întrajutorare reciprocă, scopul declarat al CARC fiind acela de a oferi ajutor financiar rambursabil membrilor săi, personal clerical şi neclerical angajat în unităţile Episcopiei Tulcii, dar şi celor care se află în diverse situaţii ce necesită ajutor şi asistenţă financiară. Această întâlnire a fost un bun prilej pentru discutarea diverselor aspecte ce ţin de buna funcţionare a acestui organism de binefacere şi întrajutorare reciprocă, scopul declarat al CARC fiind acela de a oferi ajutor financiar rambursabil membrilor săi, personal clerical şi neclerical angajat în unităţile Episcopiei Tulcii, dar şi celor care se află în diverse situaţii ce necesită ajutor şi asistenţă financiară.

De asemenea, au fost discutate şi alte aspecte specifice activităţii CARC, cum ar fi analiza şi aprobarea bugetului pentru anul 2015, în care sunt prevăzute şi sume pentru acordarea de sprijin material credincioşilor bolnavi, rudelor celor decedaţi sau pentru naşterea copilului. Totodată, în planul de buget au fost cuprinse şi fonduri pentru desfăşurarea de acţiuni caritabile.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…