Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului

La sediul Centrului Eparhial din Caransebeș a avut loc astăzi, 5 februarie, ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului. Întrunirea a fost precedată de o slujbă de Te-Deum, după care, în cadrul lucrărilor prezidate de Preasfințitul Episcop Lucian, a fost prezentat raportul general pe anul 2010 și propunerile pentru anul 2011.

„Ca în fiecare an, în luna ianuarie sau februarie, convocăm în ședință de lucru Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului. S-a prezentat raportul de activitate pe anul 2010 și un material sugestiv despre sfințirea Catedralei Episcopale în anul 2010, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, după cum informează TRINITAS TV.

Alte informații cu privire la hotărârile ce au fost luat în cadrul ședinței Adunării Eparhiale a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele consilier administrativ bisericesc Alin Câmpean: „Amintim hotărârile de înființare a unei noi categorii de parohii, numite ‘misionare’, din care fac parte acele unități bisericești cu posibilități materiale deosebit de reduse aflate în zone izolate și cu populație îmbătrânită. Un număr de 18 parohii au fost declarate misionare și vor fi ajutate din fondul pastoral-eparhial, precum și din contribuția Centrului eparhial. În același timp, s-a luat hotărârea continuării activităților sociale, Episcopia Caransebeșului concentrându-și activitatea pe dezvoltarea de noi activități pe lângă centrele noastre sociale”.

Comentarii Facebook


Știri recente