Şedinţă administrativă la Centrul Eparhial din Cluj Napoca

Cei nouă preoți protopopi din Arhiepiscopia Clujului au participat joi, 12 februarie 2015, la o sedință de analiză administrativă la Centrul Eparhial. Întrunirea a debutat la ora 10:00, sub președinția Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei și în prezența consilierilor eparhiali, potrivit Radio Renaşterea. În deschidere, Părintele Mitropolit le-a adresat preoților un scurt îndemn la misiune și râvnă în dreapta credință, iar în continuare a transmis principalele probleme discutate în Sfântul Sinod, la ultima ședință din perioada 5-6 februarie. Potrivit Înaltpreasfinției Sale, cel mai important subiect a rămas cel legat de statutul orei de religie: „Subiectul orei de religie a fost cel mai intens de pe agenda Sfântului Sinod. O preblemă deschisă și nerezolvată, o abordăm și împreună și nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu să o rezolvăm”.

Au urmat luările de cuvânt ale reprezentanților celor nouă protopopiate și ale consilierilor eparhiali și s-a discutat despre cele mai importante proiecte din acest an.

„Caracterul acestei întâlniri a fost unul de lucru în care pe de o parte Înaltpreasfințitul Părinte a prezentat exigențele misionare și pastorale pe care părinții protopopi și preoții din parohiile noastre trebuie să și le asume, cu accentele importante asupra subiectelor de mare actualitate pe care le avem și pe care nu doar Arhiepiscopia noastră ci întreaga biserică le traversează și anume, statutul orei de religie, implicarea preoților într-o mai bună colaborare cu școlile, încheierea de parteneriate între parohii și școli”, a declarat părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

„Pe scurt, fiecare dintre consilieri și-a prezentat problemele care privesc în special activitatea protopopilor, începând cu cele administrative legate atât de notările profesionale, de statutul preoților, sau problemele legate de salariile acestora, dar și de pregătirea continuă a clerului”, a mai spus părintele Bogdan Ivanov.

Astfel de ședințe se organizează semestrial și au rol de informare și de soluționare a eventualelor probleme apărute la nivelul parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…