Secretarul de Stat pentru Culte s-a întâlnit cu Episcopul Giurgiului

Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, a fost primit vineri de Episcopul Giurgiului la Reședința Episcopală.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe probleme administrative cu care se confrunta parohiile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului.

Preasfințitul Părinte Ambrozie a evidențiat implicarea și sprijinul pe care Secretariatul de Stat pentru Culte îl oferă atât Bisericii Ortodoxe Române, cât și celorlalte culte religioase din România, informează Eparhia Giurgiului.

Apoi, Episcopul Ambrozie împreună cu Victor Opaschi și delegația însoțitoare au vizitat Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia, jud. Giurgiu.

Cu acest prilej, oaspeților le-au fost prezentate noua biserica de lemn „Sf. Cuv. Parascheva și Sf. Mc. Xenia”, biblioteca și paraclisul Sf. M. Mc. Teodor Stratilat, Sf. M. Mc. Hristofor și Sf. Mc. Iuliu Veteranul.

Victor Opaschi a apreciat frumusețea așezământului monahal care reprezintă un adevărat reper duhovnicesc pentru orice pelerin care-i trece pragul.

La final, ierarhul a mulțumit conducerii Secretariatului de Stat pentru Culte pentru cooperarea excelentă şi sprijinul oferit Episcopiei Giurgiului.

La rândul său, domnul Victor Opaschi şi-a exprimat deschiderea de a sprijini în continuare activitățile desfășurate în Eparhia Giurgiului.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente