Sebeș: Capelă militară a unui centru de comunicații închinată Arhanghelului binevestitor Gavriil

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a sfințit marți capela din incinta Unității Militare 01760 Sebeș. Capela deservește Centrul 346 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei și de aceea a fost închinată Sfântului Arhanghel Gavriil, îngerul care a vestit Fecioarei Maria nașterea Mântuitorului Hristos.

Slujba de sfințire a avut loc marți, 13 iulie, zi în care este serbat „Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil”.

„În acest locaş de închinare, sfinţit astăzi, cadrele militare şi toţi angajaţii Centrului 346 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei vor beneficia de adevărul revelat şi de hrana euharistică. Instruirea prin Cuvântul Evangheliei şi fortificarea prin Sfânta Împărtăşanie sunt imperios necesare pentru îndeplinirea cu succes a datoriilor faţă de semeni şi faţă de Ţară”, a subliniat ierarhul la finalul slujbei de sfințire.

„Capela militară de aici este dedicată Sfântului Arhanghel Gavriil, cel care transmite din cer veşti bune şi comunică omenirii răscumpărate mesaje de speranţă. Profitând de ocrotirea unui astfel de patron spiritual, această unitate specială a Armatei Române va excela, în continuare, prin promptitudine, ingeniozitate şi eficienţă în servirea Patriei străbune”, a adăugat IPS Irineu.

La evenimentul de marți, Arhiepiscopul Irineu a fost distins de conducerea Unității Militare 01760 Sebeş cu Placheta Omagială a instituției. Totodată, Colonel Dr. Sorin-Silviu Bălășescu, Comandantul Bazei 42 „Grl. Bgd. Traian Moșoiu” din Râșnov, a primit din partea Chiriarhului Ordinul „Credință și Unire”.

©Arhiepiscopia Alba Iuliei

Clădirea în care este amenajată capela „Sfântul Arhanghel Gavriil” a fost pusă la dispoziție de Locotenent-colonel Daniel Popescu, Comandantul Unităţii Militare 01760 Sebeş, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Lăcașul, aflat în imediata apropiere a accesului în Unitate, a trecut prin mai multe lucrări de renovare și reabilitare. În toamna anului 2020, interiorul capelei a fost pictat, lucrare executată în tehnica tempera de către pictorul Dorin Slevaș.

Toate lucrările au fost realizate cu sprijinul întregului personal militar și civil din Garnizoana Sebeș, dar și al altor binefăcători.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente