Seară duhovnicească la Parohia Mărcuța

Viața duhovnicească și vindecarea medicală la Sfântul Luca al Crimeii se intitulează cartea scrisă de Radu Gabriel Dan și lansată marţi, 07 iunie 2016, în cadrul serii duhovnicești, organizată de Parohia Mărcuța din Capitală, informează TRINITAS TV.

 Seara duhovnicească a fost organizată în fața bisericii vechi, monument istoric, în prezența a numeroși credincioși. Alături de autor au fost mulți invitați de seamă, care au contribuit la fructificarea evenimentului. Moderatorul discuției a fost jurnalistul Andrei Dochia.

Părintele conferențiar Gheorghe Holbea a punctat cele mai importante aspecte din viața Sfântului Ierarh Luca al Crimeii.

De asemenea, jurnalistul Dumitru Manolache a evidențiat valoarea lucrării științifice redactate de Radu Gabriel Dan.

Clelia Ifrim, poet și membră a Uniunii Scriitorilor din România, a vorbit celor prezenți despre educația religioasă a sfântului și importanța acesteia în zilele noastre.

Alături de o scurtă incursiune în istoria medicinii, profesorul Danil Adam a prezentat și contribuția substanțială, teoretică și practică a doctorului fără de arginți Sfântul Luca al Crimeii.

Atât în deschiderea serii duhovnicești de la Parohia Mărcuța, cât și în timpul desfășurării evenimentului, Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a interpretat Paraclisul Sfântului Luca al Crimeii și mai multe cântări specifice perioadei Penticostarului.

Comentarii Facebook


Știri recente