Seară cultural-duhovnicească la Centrul eparhial din Caransebeș

Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului a găzduit marți, 10 februarie, lansarea romanului „Chipul”, avându-l ca autor pe părintele profesor Sorin David Oțelariu. Prezentarea cărții a fost realizată decătre părintele dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. De asemenea Romanul „Chipul” a mai fost prezentat și în municipiul Reșița la sediul Direcției pentru Cultură Caraș-Severin în luna ianuarie a acestui an.

În continuarea prezentării primului roman a părintelui Sorin David Oțelariu, a urmat conferința duhovnicească cu tema „În școala lui Dumnezeu”, susținută de către părintele conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Manifestarea s-a încheiat cu întrebări din partea celor prezenți, părintele Constantin Necula răspunzând într-o manieră specifică stilului său direct şi din vasta sa experienţă misionară, făcând referire la problemele întâmpinate de către societatea de astăzi.

„Pentru că ne apropiem de Postul Mare, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Centrul Eparhial de la Caransebeş a organizat, la două zile după «Duminica întoarcerii Fiului Risipitor», o conferinţă pentru tineri. Tema acesteia vizează în primul rând educaţia religioasă şi importanţa pe care trebuie să o arătăm acesteia mai ales atunci când odraslelor noastre li se formează caracterul şi personalitatea, elemente care, fără o latură duhovnicească devin sterpe şi neîmplinitoare. Conferinţa, susţinută de părintele profesor Constantin Necula de la Sibiu, un preot cu darul apropierii de tineri, a fost însoţită si de lansarea unui roman cu subiect ce poartă echivalente religioase şi care cred că va avea un mare impact pozitiv asupra tinerilor. Discuția a fost binevenită și în contextul legislativ actual, când statutul orei de Religie din învățământul preuniversitar este pus sub semnul incertitudinii”, a subliniat părintele consilier Daniel Alic.

Manifestarea culturală s-a bucurat de participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind prezenţi de asemenea preoți din municipiu, elevi seminariști şi studenți teologi de la școlile teologice din Caransebeș, elevi de la liceele din localitate,precum și un numeros auditoriu de toate vârstele.

Comentarii Facebook


Știri recente