Școala de Vară de la Biserica Harșu, la final

Proiectul „Școala de Vară”, inițiat la începutul lunii iulie la Biserica „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” – Harșu din Craiova, a ajuns la final, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest prilej, organizatorii evenimentului, Asociația EduLife, alături de Fundația „Societatea Ortodoxă a Femeilor” și Parohia Harșu, le-au dăruit copiilor și voluntarilor care au participat la acest proiect diplome de participare și de voluntariat și daruri. „Rezultatul proiectului este neașteptat de bun și am o mare bucurie că oamenii au răspuns pozitiv la această acțiune, ceea ce ne încurajează să o continuăm. A fost un real câștig pentru copii și ne dorim ca experiența acumulată să le fie de un real folos, în special pentru zidirea lor duhovnicească și educațională”, a precizat pr. Viorel Dică, parohul Bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.

În cadrul proiectului „Școala de Vară”, 22 de copii și 20 de voluntari au participat la activități catehetice, educaționale și recreative, precum și sesiuni de discuții pe teme teologice de morală creștină, activități sportive în mediul natural, exerciții de limbă, de limbaj și de comportament în diferite situații, vizite la muzeele din oraș și la alte lăcașuri de cultură, vizionarea de filme educative etc.

Parohia Harșu nu este la prima activitate de acest gen. Între activitățile culturale cu tradiție în rândul credincioșilor de aici se numără și „Serile Harșu”, conferințe duhovnicești organizate în Posturile Nașterii Domnului și Învierii. În sprijinul acestor activități, a fost construit, în incinta curții parohiale, un generos ansamblu cultural închinat Sfântului Irodion de la Lainici.

Comentarii Facebook


Știri recente