„Şcoala altfel” în municipiul Arad

Manifestarea Şcoala altfel, desfăşurată în săptămâna 18 – 22 aprilie 2016 în sistemul educaţional național, a cuprins  şi municipiul Arad. Aproape 1500 de copii au primit în dar câte un exemplar din cartea de colorat „Săptămâna Patimilor”, a artistei plastice Angela Hanc, tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad. În total de 4000 de copii sunt beneficiarii acestei cărți cu valențe pedagogic-cathetice dedicate Patimilor Domnului.  În această săptămână nu au lipsit atelierele de creație, activitățile social-ecologice, precum și pelerinajul la mănăstirile din Gai, Bodrog și Feredeu, subliniază arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

În număr de 200 de copii rezidenți ai centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (Centrul de Primire Minori Arad, Centrul de Plasament Oituz-Arad și Fundația MMC Frumușeni), au participat la concerte pascale organizate de Arhiepiscopia Aradului, bucurându-se de frumusețea muzicii bisericești specifice perioadei prepascale.

Numeroase parohii au desfășurat o activitate pastorală deosebită, cu referință asupra comuniunii euharistice a copiilor și tinerilor din municipiul Arad, fiind împărtășiți câteva mii de copii în acestă săptămână, de comuniune și bucurie. Asociațiile arădene (Buna VestireBrâncoveanu și Arsenie Boca) au desfășurat și ele o activitate filantropică deosebită de care au beneficiat zeci de familii defavorizate. Nu au lipsit activitățile provita de consiliere pre și post avort și în această săptămână, activități care fac parte din „lucrarea lui Dumnezeu”.

Concertele de muzică bisericească au întregit bogata activitate social-educativă și cultural-artistică la care a participat copii și tinerii arădeni: Iată, Mirele Vine! (al grupul psaltic „Sf. M. Mc. Dimitrie” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, dirijat de Pr. Prof. Victor Șapcă) „Spre Lumina Învierii !” (interpretat de Otilia Simeria, având Partener media al evenimentului pe Portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei), precum și concertul prepascal al coralei preoţilor din Arhiepiscopia Aradului și acela al Parohiei Micălaca II Veche.

 

Comentarii Facebook


Știri recente