Satul românesc: Factor de coeziune și unitate națională – apariție recentă la Editura Basilica

Volumul „Satul românesc: factor de coeziune și unitate națională – incursiune literară” a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Cartea reprezintă un album foto care surprinde case bătrânești, porturi populare, biserici de lemn, momente reprezentative și activități din viața satului.

Fotografiile sunt însoțite de poezii aparținând marilor poeți români care evocă satul românesc. Operele lirice aparțin unor autori precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Marin Sorescu, Octavian Goga, Vasile Alecsandri, George Coșbuc ș.a.

În prefața cărții Preafericitul Părinte Patriarh Daniel afirmă:

„Satul românesc, păstrător fidel al tradiției bisericești și al culturii naționale, a fost de-a lungul timpului spațiul în care s-au dezvoltat și s-au desăvârșit valorile spirituale, culturale și morale ale neamului. Parohiile ortodoxe românești au reprezentat atât la sat, cât și la oraș, alături de Școală și de Familie, principalii factori de coeziune și unitate românească”.

Citește câteva pagini.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente