Sărbătoarea Sfintei Treimi în Arhiepiscopia Râmnicului

Biserica Ortodoxă a sărbătorit anul acesta, la 24 iunie, sărbătoarea Sfintei Treimi și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, în prezența a numeroși credincioși, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi ai catedralei, în frunte cu Părintele Protos. Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopală, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru studenții care susțin în aceste zile examene și pentru profesorii lor îndrumători. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale.

La sfârșitul slujbei Părintele Arhidiac. Marius Moscalu a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța cinstirii Sfintei Treimi în Biserica noastră.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu.

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Boișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu bunăvoința Maicii Starețe de la Mănăstirea Ostrov, Stavrofora Mariami Tunza, credincioșii din Boișoara au avut bucuria ca de hramul bisericii din localitate să se poată închina la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Ostrov. Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la punerea pietrei de temelie a acestei Sfinte Biserici care poartă hramul Sfintei Treimi.

Duminică seara, în ajunul praznicului închinat Sfintei Treimi, Icoana a fost întâmpinată de un sobor de preoți și numeroși credincioși din Boișoara și împrejurimi, și a fost săvârșit Paraclisul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

„Mulțumim Înalpreasfințitului Părinte Gherasim pentru această binecuvântare precum și maicilor de la mănăstirea Ostrov pentru osteneală. Dumnezeu cel Întreit Sfânt și Maica Domnului să le dăruiască pace și mântuire sufletească.”, a spus Părintele Mihai Cristian Mitu, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din Boișoara.

Biserica „Sfânta Treime” din Boișoara este situată în nordul județului Vâlcea, pe partea stângă a Oltului, în depresiunea intracarpatică „Țara Loviștei”, cuprinsă între munții Făgărașului la nord, munții Coziei la sud-est. Boișoara face parte integrantă din Țara Loviștei, fiind așezată în centrul ei. Aflându-se la 10 km. de gara Câineni, care-i asigură legătura cu Rm. Vâlcea, capitala județului (70 km.) și la 50 km. de Curtea de Argeș.

Înainte de ridicarea actualei biserici, locașul de cult se afla în altă parte, într-un loc numit Gruișor. Fiind o bisericuță din lemn, în anul 1924 a fost dată sătenilor din satul Cucoi.

Comentarii Facebook


Știri recente