Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la parohia Boteanu-Ienii din Capitală

La sărbătoarea praznicul Sfântului Ierarh Nicolae marți, 6 decembrie 2016, a avut loc la Biserica Boteanu-Ienii din Capitală un concert de colinde și cântece de Crăciun în interpretarea Corului Symbol dirijat de Jean Lupu, ne-a transmis Anca Tuică.

În a doua parte a evenimentului, șaisprezece copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, din parohiile Sintești și Podul Doamnei – Clejani, au primit daruri care să le acopere din trebuințe pe timpul iernii (geci groase de iarnă, cizme îmblănite, pantaloni, bluze de iarnă, căciuli, fulare, mănuși, lenjerie, produse de igienă personală). Moș Nicolae, reprezentat de enoriașii parohiei Boteanu, a împărțit rechizite, dulciuri sau fructe. Beneficiarii acțiunii caritabile au primit și câte o Biblie pentru copii.

Acțiunea filantropică a fost posibilă datorită colaborării dintre preotul Costel Hăbelea, paroh al bisericii Boteanu-Ienii, preotul Ioan Milea de la parohia Sintești și preotul Mihai – Cristian Taraș de la parohia Podul Doamnei din Clejani.

Parohia Boteanu-Ienii organizează în perioada 4-18 decembrie, programul cultural-social „În așteptarea lui Hristos, Mesia, chip luminos…”, ediția a V-a. Acțiunile caritabile se vor derula până la Sărbătoarea Nașterii Domnului. Enoriașii și voluntarii de la Biserica Boteanu se preocupă de acoperirea necesarului de alimente, de produse de igienă și de lemne pentru încălzirea locuințelor câtorva familii nevoiașe din Sintești și Podul Doamnei – Clejani.

Programul cultural va continua la Biserica Boteanu-Ienii în zilele de sâmbătă și duminică, printr-o suită de concerte de Crăciun. Prin parteneriatul cu Biblioteca Centrală Universitară, pe data de 15 decembrie 2016, va avea loc în Aula BCU Carol I, recitalul de muzică clasică – Christmas Classic & Jazz.

Programul concertelor de Crăciun:

  • Duminică, 11 decembrie, ora 18.00 – Concert de colinde susţinut de Grupul Stavropoleos, în biserica parohială;
  • Joi, 15 decembrie, ora 19.00 – Christmas Classic & Jazz, Recital de muzică clasică de Crăciun susţinut de Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană), Dan Stoienescu (pian) şi cu participarea Grupului Vocal Bărbătesc al Bisericii Boteanu-Ienii, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I (intrare din Calea Victoriei nr. 88). Recitalul este organizat în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară;
  • Sâmbătă, 17 decembrie, ora 18.00 – Concert de colinde susţinut de Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, în biserica parohială;
  • Duminică, 18 decembrie, ora 18.00 – Concert de colinde susţinut de Corul bărbătesc Te Deum Laudamus, în biserica parohială.

Intrarea la toate concertele este liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente