Sărbătoarea Sfântului Ierarh Luca la Bolintin Deal, Giurgiu

Credincioşii din Bolintin Deal au putut aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, astăzi, 11 iunie 2016, în ziua de prăznuire a sfântului. Sfintele moaşte se află în capela Spitalului Orăşenesc Bolintin – Deal, lăcaş de cult ocrotit de acest mare sfânt – model de ierarh și medic creștin.

 04

Capela Spitalului Orăşenesc Bolintin – Deal şi-a sărbătorit astăzi, 11 iunie 2016, ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi.

Credincioşii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea să se închine la un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii. Fragmentul a fost oferit în dar capelei spitalului de Chiriarhul Episcopiei Giurgiului, în ziua de 9 noiembrie 2012 (cu prilejul sfinţirii sfântului locaş).

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, părintele Cheagă Florin a vorbit despre viaţa pilduitoare a Arhiepiscopului Crimeii şi Simferopolului.

Acest mare mărturisitor, ierarh şi doctor fără de arginţi, urmaş al unei vechi familii princiare, artist înzestrat, chirurg genial, profesor universitar, pătimitor pentru credinţă, unul dintre cei mai mari predicatori ai secolului XX, este model atât pentru medicii din ziua de astăzi, cât şi pentru slujitorii sfântului altar, a arătat Preacucernicia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii a fost sfințită troița din curtea spitalului, după care toți cei prezenţi la eveniment au primit iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Luca și daruri.

03

 

Comentarii Facebook


Știri recente