Sărbătoarea Sf. Ierarh Teodosie de la Brazi | Credincioșii bucureșteni pot aduce cinstire unui fragment din moaștele sfântului

Biserica Ortodoxă Română cinstește în data de 22 septembrie 2017 pe Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi, Mitropolitul Moldovei. Credincioșii bucureșteni au posibilitatea ca în ziua de prăznuire să aducă cinstire unui fragment din moaștele sfântului român. Acesta se găsește la Biserica Popa Soare.

Sfintele moaște sunt prezente la biserica bucureșteană din anul 2003. Acestea au fost dăruite de Arhiepiscopul Epifanie, în semn de preţuire pentru contribuţia părintelui Grigore Popescu la alcătuirea sfintelor slujbe ale sfântului ierarh şi martir vrâncean.

Sfântul Teodosie de la Brazi s-a născut în secolul al XVII-lea și a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2003, cu data de pomenire 22 septembrie. A fost episcop de Rădăuți, Roman. În anul 1673 a fost ales Mitropolit al Moldovei.

Sfânt mucenic de neam român cinstit astăzi: Ierarhul Teodosie de la Brazi – Basilica.ro

Sfântul Ierarh Teodosie s-a născut în ținutul Vrancei, în prima jumătate a veacului al XVII-lea și, iubind din tinerețe viața călugărească, s-a lepădat de lume și a primit sfântul chip îngeresc la Schitul Brazi. Cugetând ziua și noaptea la Legea lui Dumnezeu și deprinzând de la dascălii încercați din mănăstirile Țării de Jos a Moldovei…

Comentarii Facebook


Știri recente