Sărbătoarea Parohiei «Sf. Voievod Ştefan cel Mare» din Focşani

Credincioşii Parohiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare“ din Focşani l-au avut în mijlocul lor, duminică, 22 februarie 2015, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială şi a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a arătat că numai prin post, iertare şi rugăciune putem porni în urcuşul duhovnicesc spre Înviere. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sf. Roman Melodul“, potrivit arhiepiscopiabzvn.ro.

„Mântuitorul Hristos ne îndeamnă să pornim în această călătorie duhovnicească, iertându-ne unii pe alţii pentru supărările şi greşelile pe care le-am săvârşit, în mod inerent, unii faţă de alţii […]. Avem această datorie să ne luptăm cu noi înşine şi să căutăm să ne împăcăm cu fraţii noştri pe care i-am supărat. Să nu pornim în călătorie fără să ne fi împăcat mai întâi. În al doilea rând, postul ca abţinere de la anumite mâncăruri trebuie să fie însoţit negreşit de abţinerea de la a vorbi de rău şi de la a face fapte necugetate, iar, apoi, dacă nu ne alipim inima de lucrurile trecătoare, Mântuitorul ne îndeamnă să facem fapte de milostenie. Aşadar, iertarea, postul, rugăciunea şi milostenia vor fi aripile noastre care ne vor ajuta să ne înălţăm duhovniceşte, pentru a ne întâlni cu Hristos“, a spus Chiriarhul Buzăului şi Vrancei.

Parohia focşăneană „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ a fost înfiinţată în anul 1997 şi se numără printre primele unităţi de cult care au luat naştere, după decembrie 1989, în Cartierul Sud din oraşul Micii Uniri. Actualul locaş de rugăciune a fost ridicat în perioada 2001-2007, prin strădania preotului paroh Sorin Dragnia, fiind sfinţit pe 24 iunie 2007. În prezent, se lucrează la pictura interioară a bisericii.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiu, care au primit cu bucurie vizita ierarhului lor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit, la final, din partea parohiei o icoană cu chipul Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente