Sărbătoarea Naşterii Domnului cinstită la Tulcea

Biserica Ortodoxă sărbătorește în fiecare an la 25 decembrie Nașterea Domnului (Crăciunul)

La Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Tulcea joi, 25 decembrie 2014, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La această mare sărbătoare, Biserica a rânduit să se citească pericopa Evanghelică de la Sf. Ev. Matei cap. 2, vs. 1-12.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţia Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Nașterii Domnului.

Cel dintâi praznic împărătesc cu data fixă, în ordinea firească (cronologică) a vieții Mântuitorului, este Nașterea, numită în popor și Crăciunul, la 25 decembrie, este sărbătoarea anuală a nașterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (vezi Luca II, .1-21). Pare a fi cea dintâi sărbătoare specific creștină, dintre cele ale Mântuitorului, deși nu este tot atât de veche ca Pastile sau Rusaliile, a căror origine sta în legătură cu sărbătorile iudaice corespunzătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…