Sărbătoarea Crăciunului la Giula, Ungaria

În ziua de Crăciun, astăzi 25 decembrie 2011, Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria, Preasfințitul Părinte Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din Giula, în fruntea unui sobor format din Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Părintele Ieromonah Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial și Arhidiaconul Claudiu și în prezența multor credincioși. A fost prima ocazie de a se sluji din nou în Catedrală, după slujba de sfințire a ei, din săptămâna premergătoare Crăciunului, făcută în urma finalizării unor ample lucrări de restaurare.

La finalul Sfintei Liturghii, un grup de copii de la Școala Generală Românească din Giula, îndrumat de Doamna Profesoară Eva Sabău, a oferit un frumos program artistic în cinstea Nașterii Domnului Iisus Hristos, cuprinzând versuri, pricesne și colinde, care au sensibilizat și au adus o deosebită bucurie în sufletele ascultătorilor, fiind răsplătiți cu dulciuri de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și Părintele Vicar Pavel Ardelean. Un program asemănător a fost oferit în dimineața aceleiași zile de Praznic de acești copii și pentru credincioșii de la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cea de a doua biserică ortodoxă românească din orașul Giula.

Tuturor credincioșilor de la Catedrală le-au fost împărțite, cu acest prilej, cărți de rugăciuni și iconițe, adresându-li-se și tradiționala urare românească de „Sărbători fericite”.

Comentarii Facebook


Știri recente