Sărbătoarea comunității surzilor din București

Biserica Ortodoxă l-a prăznuit astăzi, 12 februarie 2015, pe Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, prilej cu care Comunitatea Ortodoxă a Surzilor din Bucureşti și-a sărbătorit ocrotitorul, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

Persoanele cu deficiențe de auz au participat la Sfânta Liturghie transpusă în limbaj mimico-gestual la Biserica ”Sfântul Elefterie” – Vechi. Deși se roagă în tăcere, prin semne, fiecare participare la Sfânta Liturghie este pentru ei o mare binecuvântare.

Sfântul Ierarh Meletie a rămas în conștiinta Bisericii ca unul dintre marii apărători ai dreptei credinte împotriva ereziei ariene, credință pe care, într-un anumit context, a fost nevoit să o apere prin semne. Un alt ocrotitor al surzilor este și Sfântul Grigorie Palama, cel care a vorbit despre puterea rugăciunii în tăcere.

În România sunt 300.000 de persoane cu deficiențe de auz, dintre care 6000 sunt în București. Pentru ca și ei să poată participa și înțelege slujbele, Biserica Ortodoxă a editat un liturghier în limbaj mimico-gestual.

Biserica „Sfântul Elefterie” – Vechi a fost dată în folosul Comunităţii Ortodoxe a Surzilor din Bucureşti în anul 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente