Sărbătoarea Botezului Domnului în portul Tomis

Încă din Ajunul Bobotezei, la Constanța au fost pregătite 100.000 de PET-uri cu Aghiasmă mare și așezate pe faleză, în Portul turistic, sub forma crucii Sfântului Andrei. De asemenea, a fost montată și o cruce din gheață, informează TRINITAS TV.

În dimineața Bobotezei, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie. După aceasta, clerul și credincioșii, precedați de o fanfară și cadre militare au plecat în procesiune către faleză, acolo unde s-a oficiat slujba de sfințire mare a apei, adusă în butoaie de carele tradiționale.

Potrivit obiceiului, Ierarhul Tomisului a aruncat trei cruci în mare, iar scafandrii care le-au recuperat au fost binecuvântați și felicitați.

„Este o sărbătoare cosmică. Cerul se unește cu pământul, iar la malul mării Boboteaza are o semnificație deosebită”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

După slujbă, cele șapte care au pornit pe arterele principale ale Constanței pentru a împărți agheasmă tuturor credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente