Sărbătoare la Spitalul Municipal Pașcani

Joi, 22 decembrie 2011, începând cu ora 10.00, în sala de marmură a Spitalului Municipal Pașcani a avut loc un concert de colinde, urmat de mai multe activități. Acest eveniment a fost organizat de Biserica ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din incinta Spitalului Municipal Pașcani, la inițiativa părintelui misionar de caritate Ioan Gigi Daniel.

La manifestare a fost prezent directorul spitalului, dr. Costică Pânzaru, directorul medical, dr. Diana Axinte, medici, asistenți medicali, bolnavi aflați în spital, precum și vizitatori ai acestora.

Concertul a constat în interpretarea mai multor colinde de către un grup de tineri din orașul Pașcani conduși de pr. Ioan Gigi Daniel și de un grup coral alcătuit din elevi ai Liceului ‘Mihail Sadoveanu’, membri ai Asociației Șansa 2010 din Pașcani, asociație condusă de doamna profesoară de religie Spiridon Mihaela. La finalul concertului, s-au împărțit copiilor din secția pediatrie a spitalului pachete cu fructe și dulciuri. De asemenea, tot cu acest prilej, a fost inaugurată și sfințită o cameră special amenajată pentru creativitatea copiilor internați în secția pediatrie a Spitalului Municipal Pașcani. ‘În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, încerc să aduc aici, în spital, în această instituție unde mereu se vorbește despre boală și suferință, un gram de speranță, dar și de bucurie atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții creștini spitalizați. Desfășurăm această activitate de mai bine de cinci ani, devenind deja o tradiție. Eu personal Îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă se mai pot face astfel de activități în aceste instituții medicale de îngrijire a sănătății oamenilor. Totodată, doresc să mulțumesc și personalului medical al spitalului care m-a înfiat de mai bine de zece ani ca și coleg al lor, tinerilor din Pașcani, care au răspuns prompt chemării noastre și tuturor celor care sprijină activitățile filantropice desfășurate de biserica noastră’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Ioan Gigi Daniel.

În finalul evenimentului, direcțiunea spitalului a acordat un număr de zece diplome de excelență pentru cei mai remarcați salariați din spital.

Comentarii Facebook


Știri recente