Sărbătoare la parohia hunedoreană Orăștie III

În prima zi a anului 2012, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a fost prezent în parohia hunedoreană Orăștie III, din Protopopiatul Orăștie, săvârșind Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfântului Ierarh Nicolae, după cum informează episcopiadevei.ro.

După slujirea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Te Deum-ului pentru intrarea în noul an, prin care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binecuvântările trimise în anul ce a trecut, în continuare fiind rostite și cereri pentru binecuvântarea anului în care am intrat.

La sfârșitul slujbei de Te Deum, Preasfințitul Gurie a rostit în fața credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură care a avut în centru afirmația Sfântului Atanasie cel Mare: „Dumnezeu S-a făcut om pentru ca pe om să-l facă dumnezeu”. Apoi prin două povestiri pline de tâlc a îndemnat ca noul an în care am intrat să fie așezat sub chemarea asemănării cât mai depline cu Hristos, Cel Întrupat pentru noi. Asemănarea cu Hristos determină un grad de iubire ridicat față de aproapele, în care, cel care se luptă pentru a fi asemenea cu Hristos, vede pe Hristos și reprimă în mod implicit orice judecată nedreaptă față de aproapele.

Comentarii Facebook


Știri recente