Sărbătoare în Parohia Soveja, județul Vrancea

Sfântul Voievod, domnitorul Ștefan cel Mare al Moldovei, a fost prăznuit și în Parohia Soveja, județul Vrancea. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat o slujbă de mulțumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra poporului român, pentru sfinții săi, informează TRINITAS TV.

„În această zi, când facem și pomenirea Marelui și Sfântului Voievod Ștefan, iată ne unim gândurile, ne manifestăm simțămintele de recunoștință și de respect pentru toți cei care au fost înaintea noastră și care au temeluit o țară pe care o moștenim, au apărat-o cu viața lor, dar mai ales îi prețuim pe aceia care au respectat și au creat o spiritualitate românească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Biserica parohiei are hramul „Nașterea Domnului” și este cunoscută și sub numele de Dobromira, ctitorie a voievodului Matei Basarab al Țării Românești.

Cu acest prilej, a fost lansată cartea Schitul Babele și Mănăstirea Soveja, realizată de profesorul vrâncean Petre Abeaboeru.

Cu prilejul acestei manifestări, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie i-a fost acordată o diplomă de excelență pentru implicarea în ocrotirea patrimoniului cultural național-bisericesc din județul Vrancea. La această zi de sărbătoare au participat localnici din Soveja, reprezentați ai autorităților județene, istorici și oameni de cultură.

Comentarii Facebook


Știri recente