Sărbătoare duhovnicească la Arad

Sute de credincioși au participat la Sărbătoarea ocrotitorului României, la parohia „Sf. Ap. Andrei” – Arad, Nicălaca Nouă Pasaj, protopopiatul Arad. În ziua sărbătorii Sf. Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, la 30 noiembrie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat aici Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți, după cum ne informează Hodrea Silviu Petrică, corespondent TRINITAS TV.

IPS Timotei a slujit alaturi de preotul paroh si de protopopul Aradului la paraclisul bisericii in constructie al cărui ocrotitor este cinstit astăzi.

Paraclisul cu hramul Sf. Ap. Andrei a fost sfintit in data de 30 noiembrie 2003, iar pe 29 noiembrie 2006 a fost pusa piatra de temelie pentru biserica aflată în construcție.

Lăcașul de cult se află în faza finală a construcției, în iulie au fost sfințite crucile de pe biserica mare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc un moment festiv, credincioșii l-au felicitat pe IPS Timotei urându-i multi si fericiti ani intru pastorirea Arhiepiscopia Aradului, deoarece la 29 noiembrie 2012 IPS Sa a implinit 77 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente