Săptămâna duhovnicească în Parohia Petriş de Mureş

În primele zile ale Postului Mare, parohia arădeană Petriş de Mureş a organizat săptămâna duhovnicească. Cu acest prilej, slujbele religioase specifice acestor zile de nevoinţă şi de înălţare sufletească au fost încununate de cuvinte de învăţătură adresate credincioşilor de către preoţi din alte parohii ale eparhiei, invitaţi de pr. paroh Ştefan Dimitriu. Astfel, au ţinut cuvântări cu privire la însemnătatea şi rolul postului şi al pocăinţei în viaţa creştinului pr. Ioan Jidoi, protopopul Lipovei, pr. Cosmin Balint de la Parohia Batuţa, pr. Romulus Francescu de la Parohia Toc, pr. Călin Craveţ de la Parohia Roşia Nouă, pr. Fabian Iosif Trif de la parohia vecină Corbeşti, pr. Casian Blaga de la Parohia Juliţa, după cum informează Ziarul Lumina, Ediţia de Banat.

„Cu mare bucurie în suflet în prima seară ne-am strâns la biserica din sat în număr foarte mare la slujbă, având în mijlocul nostru pe pr. protopop Ioan Jidoi şi pe secretarul protopopiatului Lipova, pr. Cosmin Balint, de la Parohia Batuţa, iar la sfârşitul slujbei părintele protopop ne-a vorbit despre importanţa postului şi despre folosul acestor slujbe ce trezesc în noi conştiinţa sufletului şi ne duc gândul la adevărata pocăinţă, cu cele patru etape ale sale, şi anume recunoaşterea păcatului, mărturisirea lui către preotul duhovnic, făgăduinţa că nu se va mai repeta păcatul în viaţa noastră şi împlinirea canonului dat de preotul duhovnic, iar aceste etape împlinite ne fac să trăim pocăinţa. În zilele următoare am avut bucuria să avem în mijlocul nostru alţi slujitori de la parohiile învecinate care, de asemenea, ne-au pus în atenţie gânduri folositoare şi cuvinte duhovniceşti ale Sfinţilor Părinţi referitoare la această perioadă frumoasă pregătitoare pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului“, a precizat pr. paroh Ştefan Dimitriu.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…