Săptămână duhovnicească în Parohia Goleţ

În săptămâna a doua a Triodului, tradiţionalele seri duhovniceşti s-au desfăşurat şi în Parohia Goleţ din Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej în Biserica parohială „Naşterea Maicii Domnului” s-au oficiat în fiecare seară slujbe, iar preoţii invitaţi au pus la sufletul credincioşilor câte un bogat cuvânt de învăţătură, după cum ne-a precizat Diac. Cosmin Mutaşcu.

În prima seară s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei Goleţ părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului, care a vorbit despre misiune şi diaconul Romulus Valentin Băluţă de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş, care este şi fiu al satului.

Credincioşii s-au bucurat şi în cea de-a doua seară, avându-l în mijlocul lor pe părintele Călin Ianchiş, inspector eparhial al Episcopiei Caransebeşului şi diaconul Cosmin Mutaşcu de la Catedrala episcopală. Părintele inspector a vorbit credincioşilor despre urmarea lui Hristos. De asemenea în cea de-a treia seară, părintele Cristian Vulpeş de la Parohia Armeniş, a explicat misiunea Bisericii. Invitatul de joi a fost părintele Vasile Dragomir de la Parohia Slatina Timiş şi diaconul Romulus Valentin Băluţă. În această seară credincioşii au primit cuvântul duhovnicesc atât din partea părintelui Vasile, care a vorbit despre milostenie, dar şi din partea părintelui diacon, care a aprofundat virtuatea iubirii.

Vineri seara în mijlocul credincioşilor s-a aflat părintele Bogdan Boicu de la Parohia Rusca-Teregova şi părintele Ioan Ponoran de la Parohia Feneş. Şi de această dată credincioşi au ascultat un cuvânt de învăţătură, atât din partea părintelui Bogdan de la Parohia Rusca-Teregova, despre Taina tainelor (Sfânta Liturghie), dar şi din partea părintelui Ioan de la Parohia Feneş, care a vorbit despre credinţă. În cea de-a şasea seară au fost invitaţi la Goleţ preoţi din parohiile învecinate. Astfel a poposit părintele Ioan Smaia de la Parohia Bucoşniţa şi părintele Onufrie Ocu de la Schitul Petroşniţa. Părintele Onufrie a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu, iar părintele Ioan de la Bucoşniţa despre Biserică.

Biserica parohială a fost plină şi duminică seara, când în mijlocul credincioşilor a fost prezent părintele Alin-Vasile Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeşului, vorbind despre Sfânta Taină a Preoţiei. În fiecare seară la strană au fost prezenţi elevi seminarişti, dar şi studenţi teologi de la cele două instituţii teologice din Caransebeş. Părintele Dumitru Suru, paroh al Parohiei Goleţ, a mulţumit de fiecare dată preoţilor prezenţi, tuturor celor care au înfrumuseţat cântarea la strană, dar şi credincioşilor care au fost în fiecare seară în număr foarte mare la biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente