Să puneţi accent mai mult pe latura formativă a orei, a spus IPS Ciprian profesorilor de religie din Buzău

Consfătuire religie Buzău

Îndemnul a fost adresat miercurea aceasta în cadrul consfătuirii anuale a profesorilor de religie din Buzău. Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe dascăli să conștientizeze importanța misiunii pe care o au de îndeplinit şi să pună accent pe latura formativă a orei de religie fără a o neglija pe cea de informare, pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru viață încă de pe băncile școlii.

De aceea, vă îndemn să vă implicați în organizarea de evenimente culturale, ateliere de creație, excursii, pelerinaje, care îi deconectează pe copii de la alte preocupări specifice vârstei, adeseori, nocive”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău a găzduit, miercuri, 13 septembrie 2017, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județ, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei. Dascălii de la școlile și liceele buzoiene s-au întâlnit din nou, la începutul anului școlar, cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La întrunire, alături de ierarhul locului, au fost prezenți Prof. Geta Burducea – inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, și Prof. Robert Roşioru – inspector de Religie pe județ.

În cadrul consfătuirii, a fost prezentat un raport referitor la activitatea profesorilor de Religie din anul precedent, s-au dezbătut noutățile metodologice și s-au făcut propuneri de îmbunătățire a actului didactic pentru noul an școlar.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente