Să ne îmbogăţim în Dumnezeu, îndeamnă Mitropolitul Laurenţiu

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a oferit duminică îmbogăţirea de Dumnezeu ca alternativă în locul grijii excesive pentru ziua de mâine.

Ierarhul a vorbit în Biserica „Sfântul Nicolae” din Șercaia, județul Brașov, pe marginea textului biblic duminical şi a explicat că „Mântuitorul Iisus Hristos ne atrage atenția asupra modului în care noi folosim bunurile pe care Dumnezeu ni le împărtășește”.

„Evanghelia ne indică acea obsesie a noastră de a ne întreba ce vom mânca și bea dacă mâine nu vom mai avea ce și trecem de la grija firească de a avea cele necesare la spaima că nu vom mai avea nimic. De aceea, încercăm să tot adunăm și adunând pierdem, în loc să ne îmbogățim în Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Credincioșii din satul făgărășean au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, mulţi dintre ei purtând straie populare pentru a sărbători anul acesta cei 93 de ani de la începerea lucrărilor de zidire la biserica din sat și 90 ani de la sfințirea acesteia.

În timpul slujbei, teologul Marius Istrate a fost hirotonit diacon, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Sărbătoarea a continuat cu sfințirea casei parohiale și a centrului social-cultural amenajat în aceeași clădire.

Tot aici, prin eforturile comunității a fost amenajat și un spațiu muzeal cu obiecte tradiționale din localitate. Într-una dintre sălile centrului, de mai bine de doi ani sunt organizate periodic activități duhovnicești și culturale cu tinerii și cu alte grupuri de credincioși din sat.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente