„Să îi urmăm pe Sfinții Trei Ierarhi în dragostea lor față de aproapele aflat în nevoie și față de Biserică”, i-a îndemnat PS Macarie pe credincioşii din Uppsala

PS Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a vizitat, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, comunitatea românească din orașul suedez Uppsala. Ierarhul i-a îndemnat să urmeze exemplul de viaţă al Sfinţilor Trei Ierarhi.

Cu o zi mai devreme, Părintele Episcop Macarie a cercetat pe frații români din comunitatea parohială din Oslo și pe cei privați de libertate din penitenciarele din Oslo și împrejurimile capitalei Norvegiei. Ierarhul român i-a binecuvântat pe deținuții întâlniți și s-a rugat împreună cu aceștia pentru îndreptarea vieții și ușurarea necazurilor.

Marți, 30 ianuarie 2018, Preasfințitul Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie de hram la parohia românească Sfinții Trei Ierarhi din Uppsala.

Episcopul a evidențiat, în cuvântul rostit, modelul de viaţă misionară, prin cuvânt și faptă, reprezentat de Sfinții Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Împărtășind credincioșilor propria experiență în urma cercetării celor aflați în penitenciare, Preasfințitul Macarie a subliniat că trebuie ‘să urmăm exemplul Sfinților Trei Ierarhi și să fim și noi buni creștini, adică buni frați și vecini pentru cei de lângă de noi, buni și curajoși ortodocși mărturisind credința cea adevărată, precum și buni samarineni față de cei aflați în neputință, în necazuri și strâmtorări’.

Ierarhul român i-a îndemnat pe românii din Uppsala să nu treacă cu vederea pe confrații lor care se află în dificultate în Țările Nordice din diferite cauze, ci să caute să îi cerceteze, urmând poruncii evanghelice.

‘Să îi urmăm pe Sfinții  Trei Ierarhi în dragostea lor față de aproapele aflat în nevoie și față de Biserică’, a conchis episcopul Europei de Nord.

Ierarhul a vizitat în aceste zile la domiciliu mai multe familii de români din Norvegia și Suedia și s-a întâlnit cu grupurile de tineri din filialele Centrului de Tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – CTSM, urmând ca zilele următoare să viziteze comunitățile românești din Danemarca.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente