Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Dintre toate cântările și rugăciunile din timpul Postului Mare, o scurtă rugăciune reprezintă o particularitate specifică acestei perioade. Tradiția creștină o atribuie unui mare învățător al vieții duhovnicești, Sfântul Efrem Sirul, trăitor în veacul al IV-lea, unul din cei mai cunoscuți și prolifici imnografi răsăriteni. Rugăciunea se rostește în cadrul slujbelor începând cu lunea din prima săptămână a Postului Sfintelor Paști și până la Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor.

Atunci când se rostește rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, credincioșii se închină aplecându-se până la pământ, metania fiind semnul pocăinței dar și al ridicării din păcat.

Alături de Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, alte elemente de cult definitorii pentru Postul Mare sunt Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, Canonul Sfântului Andrei Criteanul și Deniile din Săptămâna Patimilor, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

FOTO | Toamna în București – 2021

Vă prezentăm o serie de fotografii care să vă încurajeze să vizitați și să vă bucurați de locuri frumoase din București: Mănăstirea Stravropoleos, Grădina Cișmigiu, Parcul Izvor – Paraclisul CMN – Catedrala Națională. Foto credit:…