Rugăciune de mulțumire la cumpăna dintre ani la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În toate bisericile și mănăstirile Patriarhiei Române au fost oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. A devenit deja o tradiție ca la trecerea în noul an, ierarhii și preoții să înalțe rugăciuni de mulțumire pentru anul care a trecut, dar și de cerere pentru anul care urmează. La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, în noaptea de 31 decembrie 2010 spre 1 ianuarie 2011 a fost oficiată o slujbă de mulțumire de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează arhiram.ro.

Slujba oficiată în fața a numeroși credincioși a debutat la orele 23:30 cu Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și s-a încheiat cu rostirea de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a unei rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile din anul care se încheie și de cerere și binecuvântare pentru anul ce vine.

La final, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a făcut o retrospectivă a activităților misionar-pastorale și cultural-administrative desfășurate în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului în anul 2010 și a făcut referire la semnificația întreită a sărbătorii din prima zi a anului 2011 când Biserica noastră prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului Iisus Hristos, apoi sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare și întâmpinarea noului astronomic civil.

În încheierea cuvântului său, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a făcut cunoscut celor prezenți că în cadrul slujbei de mâine de la Catedrala Patriarhală va avea loc proclamarea solemnă a anul 2011 ca An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română i-a binecuvântat. Apoi, Preasfinția Sa a dăruit credincioșilor prezenți câte o iconiță cu Sfântul Vasile cel Mare, mulțumindu-le pentru prezență la biserică și binecuvântându-i cu ocazia Sărbătorilor Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și a Noului An 2011.

La slujba de mulțumire oficiată la cumpăna dintre ani a luat parte și Pr. Ion Predescu, Consilier Misionar-Social în Cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, Pr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea și numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În sera zilei de 31 decembrie 2010 la Catedrala Arhiepiscopală a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente