Romsilva a plantat 18 milioane de puieți în campania de împădurire din primăvară

De la începutul campaniei de împădurire din primăvară, în fondul forestier administrat de Romsilva au fost plantați peste 18,1 milioane de puieți, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Din totalul prezentat, 13,4 milioane de puieți au fost plantați în perioada de urgență de angajaţii Romsilva.

„Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară 6.186 hectare fond forestier, din care 3.857 hectare regenerări naturale și 2.329 hectare regenerări artificiale, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere”, se menţionează în comunicat.

În cele două campanii de împădurire, de primăvară şi toamnă, Romsilva şi-a propus regenerarea a 12.531 de hectare, prin plantarea a peste 28 de milioane puieţi forestieri.

În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieţi, menţionează instituţia.

Sursa foto: NotaBn

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…