Romfilatelia onorează centenarul Sfântului Nectarie printr-o emisiune de mărci poștale

O emisiune de mărci poștale a Romfilatelia, intitulată „100 de ani de la trecerea în veșnicie a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina”, onorează centenarul Sfântului Nectarie.

Emisiunea a fost realizată cu sprijinul documentar al Mănăstirii Radu-Vodă. Icoana sfântului, reprodusă pe marca poștală dedicată acestuia face parte din patrimoniul mănăstirii.

Mărcile poștale sunt disponibile în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Emisiunea este completată de plic, coală de 20 de timbre și minicoală de patru timbre cu manșetă ilustrată.

Plicul care completează emisiunea prezintă racla cu fragmentul din moaștele sfântului de la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Sf. Ierarh Nectarie a trecut la Domnul în 8 noiembrie 1920. A fost înmormântat în mănăstirea sa din Eghina. La 33 de ani de la trecerea la cele veșnice moaștele Sf. Nectarie au fost mutate în biserica mănăstirii din Eghina. În 20 aprilie 1961, Patriarhia Ecumenică a proclamat canonizarea lui, cu data de pomenire în 9 noiembrie.

Fragmente din moaștele sfântului se găsesc și la Catedrala Patriarhală și la Mănăstirea Radu-Vodă din București.

Foto credit: Romfilatelia

Comentarii Facebook


Știri recente