Românii din Viena și-au comemorat Poetul Național (FOTO)

De Ziua Culturii Naționale, comunitatea ortodoxă română de la parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Viena l-a comemorat pe marele poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa. Slujba de pomenire a fost oficiată de preoții Nicolae Dura, vicar al Austriei, și Cristian Ioan Popa.

Evenimentul a avut loc la statuia poetului situată în fața bisericii cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” din Viena.

La eveniment au participat Excelenţa Sa Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Viena, Florentina Bălășoiu, consul general al României în Austria, Grigore Sadovici, consul al Republicii Moldova în Austria, Alexandra Panican, director al Institutului Cultural Viena, Laura Hant, preşedinta Asociaţiei „Mihai Eminescu” din Viena.

După slujba de pomenire, în sala parohială a avut loc o sesiune de comunicări despre perioada petrecută de Eminescu în Viena și au fost rostite câteva dintre poeziile sale.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită de Parlamentul României prin Legea nr.238 din anul 2010. Data la care a fost fixată, 15 ianuarie, marchează ziua în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu.

Sursă foto: Biserica Ortodoxă Română din Viena / Facebook

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilic

Comentarii Facebook


Știri recente