Restaurare la Mănăstirea Corbii de Piatră

După ‘revederea de 40 de ani a absolvenților Seminarului Special de la Curtea de Argeș, promoția 1968-1971’, ce a avut loc la ‘Sala Manole’ a palatului arhiepiscopal de la Curtea de Argeș, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Calinic a făcut o vizită de lucru la Mănăstirea Corbii de Piatră, unde s-a întâlnit cu echipa de restauratori de la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național condusă de domnul Dan Mohanu, potrivit eparhiaargesului.ro

S-a vizitat biserica rupestră și s-a stabilit în prima fază menținerea conservării monumentului, urmând ca ulterior să se înceapă lucrările de restaurare.

Cu acest prilej a fost prezentată și lucrarea: Corbii de Piatră – studiu interdisciplinar ai cărei autori sunt: D. Mohanu, E. Cincheza Buculei, M. Seclaman, A. Luca, S.C. Bărzoi, R. Roban, M. Onete, I. Gomoiu, E. Chatzitheodoridis, Gh. Niculescu, O. Hinamatsuri Barbu, M. Georgescu, publicată de Editura UNARTE, 2011, București.

Mănăstirea Corbii de Piatră se află în Localitatea Corbi, Jud. Argeș pe DN 73C, Curtea de Argeș – șoseaua Câmpulung Muscel, spre Est până la Domnești (22 km), apoi ramificație la stânga spre Nucșoara (Domnești – Stănești – Corbșori – Corbi, 11km).

Comentarii Facebook


Știri recente