Resfințirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” – Oltenița Nord

Duminică, 22 februarie 2015, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost prezent în mijlocul credincioşilor din oraşul Oltenița, pentru a marca un eveniment istoric şi anume resfinţirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” – Oltenița Nord.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, apoi săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au slujit şi preacucernicii părinţi consilieri Florin Daniel Enaşcu și Nicuşor Silviu Dascălu, părintele protopop Marian Necula, preoți și diaconi, potrivit sf-esc.ro.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Preasfinția Sa a acordat rangul de sachelar preoților Cristian Anca și Gherghe Saroș pentru implicarea jetfelnică în lucrările de restaurare și înfrumusețare ale bisericii parohiale.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

Preasfinţia Sa urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult și a sfințit lucrările exterioare, apoi a urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

La acest moment duhovnicesc toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente